5x in welke wijk je moet verblijven in Londen

Wat zijn de leukste wijken om te verblijven in Londen?

Paar dagen Londen geboekt, en nog op zoek naar accommodatie om te verblijven? Maar weet je eigenlijk niet zo goed wat de leukste en handigste wijken zijn om te verblijven? We zetten graag 5 aanraders voor je op een rij. Ook hier moeten we zeggen dat de lijst niet uitputtend is en ook is de lijst niet hiërarchisch. De stad is zo groot dat het handig is om hier van te voren over na te denken.

1. Soho – Londen

Let op: Soho is druk en een tikkie luidruchtig, maar Soho is de plek voor jou in Londen als je het theater bijvoorbeeld in wilt maar ook als je gek bent op uitgaan of pubs. Soho is met name een uitgaansgebied, en je vindt er bijvoorbeeld West End. Soho is een kleine multiculturele wijk tussen Regent Street, Leicester Square en onder meer Oxford Street. Soho en muziek gaan hand in hand. Hier vind je een overzicht met de leukste bars in Soho.

2. Notting Hill

In een eerder artikel benoemden we Notting Hill al als een to do in Londen. Maar ook het verblijven hier is een goede keuze. Notting Hill is wereldberoemd door onder andere de gelijknamige film. Ga ook zeker even naar Portobello Road Market; of verken gewoon de buurt. Het is goed te bereiken met de Metro.

3. Shoreditch

Vroeger was Shoreditch nog een achterstandswijk maar Shoreditch is helemaal upcoming, deze arbeiderswijk ziet er behoorlijk rauw uit. Shoreditch is een beetje het creatieve hart van Londen. Je vindt hier street art, vintage kleding, en relatief voordelige ‘nieuwe' restaurants. Shoreditch is in Oost-Londen, en verblijf je hier breng dan zeker ook even een bezoekje aan Brick Lane. Shoreditch is wel een behoorlijke hipsterwijk.

4. Southwark

Southwark ligt aan zuidelijk van de Theems, in Southwark vind je veel restaurants en onder meer Borough Market (wat ons betreft dé foodmarkt van Londen). Hier vind je veel prachtige oude pakhuizen, het uitzicht over de Londense Skyline is fantastisch en je bent zo bij grote attracties als de Big Ben en de Tower Bridge.

5. Camden Town

Naast Shoreditch is ook dit gebied, Camden Town behoorlijk upcoming – eigenlijk al wel sinds de jaren '90. In Camden vind je veel loodsen en oude industriehallen die tegenwoordig zijn gevuld met kleine winkels, marktjes en restaurants. Ook hier is het goed shoppen (Stables Market) en eten.

Nog niet geboekt? Kijk dan bijvoorbeeld eens in het overzicht met accommodaties van TUI.nl voor Londen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt