9 tips: wat doen in Londen?

9 tips om te doen in Londen

Weekendje Londen voor de boeg en weet je nog niet zeker wat je er wil gaan doen? Wij geven je graag een paar tips om je in Londen op weg te helpen. Dit is absoluut geen uitputtende lijst van dingen die je in een weekendje Londen kan doen, maar wel een paar van onze favoriete to do's. Ook is het niet een hierarchich ‘top lijstje', meer ideeën die je zou kunnen ondernemen wanneer je naar Londen gaat.

1. Covent Garden Market

In het centrum van de wijk Covent Garden vind je de Covent Garden market, ooit was dit een groente- en fruitmarkt maar tegenwoordig vind je er van alles, wel aan de toeristische kant. Covent Garden Market is een overdekte markt, waar altijd genoeg te beleven is. Wil je er in het weekend op het terras zitten of een hapje eten? Dan is het goed om van te voren te reserveren.

2. Shoreditch

Shoreditch is ook zeker de moeite waard, al is het af en toe wel heel hip. Veel leuke eettentjes, straatkunst (graffiti) en kledingwinkels. Er zijn verschillende fijne marktjes, zoals Old Spitalfields – zie ook punt 6 meer – de Vintage Market en o.m. de Sunday Upmarket.

3. Heddon Street: eten!

Heddon street is in de buurt van Regent Street (leuk om te winkelen overigens) waar je een soort klein food court vind. In Heddon Street vind je leuke terrasjes, authentieke restaurants
en een paar leuke kroegen, hier kun je je namiddag goed doorbrengen.

4. Sky Garden

Sky Garden is een gratis publieke ruimte in Londen die door het panoramisch dak een prachtig uitzicht over Londen biedt. Het is gelegen in op 20 Fenchurch street. SkyGarden is een grote mooie stadstuin in Londen met 3 verdiepingen. Je vindt er verschillende restaurants, een sky-dek en onder meer een buiten terras. Sky Garden is gratis, maar je hebt wel een ticket nodig, die je van te voren kan bestellen (hier). Sky Garden is wat ons betreft echt een aanrader (tip!) dus reserveer op tijd, de tickets zijn gewild.

5. Notting Hill

Notting Hill is een wellicht wel een van de bekendste stukjes Londen maar ook zeker een van de mooiste. Notting Hill is vergeleken met de rest van Londen erg rustig. In Notting Hill hoef je eigenlijk niet echt iets te plannen, je kan je met gemak een dag vermaken hier. Gewoon genieten van iets meer rust, wandelen over de Portobello Road Market op de gelijknamige straat en een blik werpen op de bijzondere Victoriaanse Pastelkleurige bouwstijlen. Notting Hill is eenvoudig te bereiken met de Metro.

6. Spitalfields en Brick Lane

Spitalfields Market is dicht in de buurt van Liverpool street, en is een beetje vergelijkbaar met Covent Garden Market. Ook op deze overdekte markt vind je veel leuke eettentjes en allerhande kraampjes die mode, vintage of kunst verkopen. Spitalfields is te vinden in het eerder genoemde Shoreditch en is wat ons betreft samen met Brick Lane een beetje de must see van Shoreditch. Brick Lane biedt veel street art, goedkope restaurantjes (voor Londense begrippen dan), galleries en een leuke creatieve vibe.

7. Westminster en Big Ben

Westminster en Big Ben, eigenlijk een verplicht nummertje als je naar Londen gaat, de kans dat je er ongepland langs komt is ook groot, de Big Ben bevindt zich in hartje Londen, je kan er ook voor kiezen om de Queens Walk te doen, dan kom je langs verschillende van de grote Londense bezienswaardigheden waaronder de Big Ben, St. Pauls, en onder meer de Towerbridge. Westminster is goed te zien vanaf de omringende bruggen bij de Big Ben.

8. Borough Market

De bekendste food market van Londen, we vallen een beetje door de mand met hoe veel dit artikel met tips om eten draait, maar ook Borough Market is gewoon een hele leuke ervaring. Borough Market is half overdekt, heb je maar tijd voor één foodmarkt, dan is dit wel een aanrader.

9. St Katharine Docks

Dit was ooit een groot commerciaal havendok aan de noordkant van de Theems, gelegen in de Docklands, tegenwoordig is het een recreatie en wooncomplex. Er zijn verschillende restaurants te vinden waaronder de Dickens Inn, welke zeer populair is. St Katherine Docks zet zichzelf neer als ‘Londen's best kept secret' en dat zou ook wel eens zo kunnen zijn. Ook hier is veel street food te vinden, is er altijd wel een evenement en biedt het veel authentieke architectuur.

10. Bonus tip voor Londen

Blijf je wat langer in Londen? Overweeg dan de London Pass, met de London Pass krijg je veel korting op meer dan 80 attracties in en rondom London: >> hier schaf je hem aan <<

En in dit artikel lees je meer over de Londen Pass

In het volgende artikel vind je 5 leuke wijken om te verblijven in Londen.

En mocht je een citytrip Londen geboekt hebben maar ook Oxford willen bezichtigen dan vind je hier tips over wat te bezoeken in Oxford.

Op deze pagina vind je nog meer bezienswaardigheden in Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt