Bezienswaardigheden in Engeland

Engelse vlagEngeland wordt al sinds het begin van de mensheid bewoond. Hierdoor zijn er veel bezienswaardigheden in Engeland te zien, ook buiten de steden om. Denk dan aan bezienswaardigheden die door mensen zijn gemaakt zoals Stonehenge, maar ook aan natuurlijke bezienswaardigheden zoals de krijtrotsen bij Dover. Ook in de steden zelf is genoeg te zien. Iedereen kan wel drie bezienswaardigheden in Londen opnoemen. Verder is de stad Oxford heel beroemd vanwege de prachtige binnenstad.

De Engelse hoofdstad Londen

Als je nog nooit in Engeland bent geweest, en je hebt een week om ergens naartoe te gaan, dan raden wij de Engelse hoofdstad Londen aan. Je kunt maar beter de highlights van Londen, en wellicht een aantal andere steden in Engeland gezien hebben, voordat je aan de andere bezienswaardigheden in Engeland begint.

Een ieder die nog nooit in Londen is geweest zal zijn of haar ogen uitkijken. Dit hoeft trouwens niet eens heel duur te zijn! Je kunt best een goedkoop hotel boeken aan de rand van Londen, om vervolgens met de beroemde Underground (het Londense metrostelsel) naar het centrum te gaan. Bekijk beroemde bezienswaardigheden zoals the Tower Bridge, the Tower of Londen of Picadilly Circus. Het is trouwens wel handig als je de Engelse taal machtig bent. Dat is dan ook bij deze onze beste tip voor een stedentrip naar Londen!

Bezienswaardigheden in de rest van Engeland

oxford
De prachtige stad Oxford

Mocht je toch al in Londen zijn geweest, en je hebt bijvoorbeeld een paar dagen om de rest van Engeland te zien, dan raden wij de volgende trip door Engeland aan. Bekijk de meeste grote bezienswaardigheden in Engeland in een aantal dagen. Bezoek op dag 1 de stad Oxford. Kijk je ogen uit bij de wereldberoemde universiteit van Oxford (maar liefst 46 afgestudeerden van Oxford University hebben sinds 1921 een nobelprijs gewonnen (!)), en wandel gewoon door het eeuwenoude centrum van de stad. Pas wel op: het verkeer staat er ‘s ochtends en aan het einde van de middag vaak muurvast! Op dag twee ga je naar Stonehenge. De afstand tussen Oxford en Stonehenge is 94 kilometer, dit is dus goed te doen. Bekijk het eeuwenoude monument en leer meer over de oudste geschiedenis van Engeland. Rij vervolgens door naar Brighton en overnacht hier (158 kilometer). De volgende dag bekijk je de stad Brighton. Hopelijk is het goed weer. Neem een kijkje bij de Brighton pier en wellicht is er nog tijd om the Seven Sisters te bekijken. Dit is een krijtrotsenformatie aan de Engelse zuidkust (niet ver rijden vanaf Brighton). Vervolgens ben je niet ver van Londen vandaan, en kun je misschien nog een dag Londen induiken. Veel plezier in Engeland!

Mocht je nog tijd over hebben om naar het noorden van Engeland te reizen, dan is ook de muur van Hadrianus een goede tip!