Citytrip Liverpool: wat te doen in Liverpool

Bezienswaardigheden en tips voor een Citytrip naar Liverpool.

Liverpool, onder meer bekend van de gelijknamige plaatselijke voetbalclub is een Engelse havenstad met een compact centrum. Liverpool is net even anders dan Londen, het biedt schitterende musea, veel winkel mogelijkheden, geweldig sympathieke mensen en een bruisend nachtleven. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een citytrip naar Liverpool

Algemene informatie & tips voor Liverpool

In het algemeen ga je niet voor het heerlijke tropische weer naar Engeland, maar als je een geschikt moment zoekt om naar Liverpool te gaan dan is het voorjaar een mooi moment, dan is er de meeste kans op lekker weer, en dan mis je de betere ‘Nederlandse zomer' niet. Voor een weekendje of citytrip Liverpool kun je het best vliegen. Vaak zijn er tickets voor nog onder de €100, te verkrijgen. In Liverpool zelf kan je je goed verplaatsen met het openbaar vervoer, met bijvoorbeeld de Merseyside bus.

Meer reis info over openbaar vervoer in Liverpool vind je hier: Merseytravel.gov.co.uk voor €5,- kan je in ieder geval de hele dag met het openbaar vervoeren in Liverpool. Ter plekke een fiets huren is ook een leuke manier om de stad te verkennen.

De beste bezienswaardigheden in Liverpool

Als gezegd heeft de havenstad Liverpool aardig wat te bieden, en veel van wat Liverpool te bieden heeft ligt bij Albert Dock (of in de buurt).

Albert Dock (Tate, Maritime, Piermasters House etc)

Albert Dock is het meest populaire deel van Liverpool, hier vind je onder meer het Liverpool Tate, en The World Museum. Ook vind je er het Maritiem Museum (Merseyside Maritime Museum), the Piermasters House en het International Slave Museum. Veel musea in Liverpool zijn gratis te bezoeken. Het bezoek aan het Maritiem Museum en het International Slave Museum vult elkaar sowieso goed aan. Bij Albert Dock kun je wel een dagje doorbrengen.

Verder vind je er de prachtige oude pakhuizen van de oude Britse industrie, die niet te missen zijn bij een stadswandeling in Liverpool.

Liverpool & The Beatles

Liverpool en The Beatles zijn onlosmakelijk verbonden. Natuurlijk is er ook voor The Beatles een museum (ook te vinden in Albert Dock, niet gratis). De plek (kelder) waar de Beatles doorbraken is er helaas niet meer maar in de Cavern Club is er een replica te vinden. Mocht je een groot fan zijn dan kan je ook overwegen om de Beatles Tour te doen bijvoorbeeld. (bv hier meer). Ook kan je een bezoekje brengen aan de Casbah Coffee Club, waarvan Paul McCartney zegt dat alles daar begonnen is, toen The Beatles nog The Quarrymen heetten. Ze mochten daar optreden als ze eerst een muur zouden verven van de eigenaresse.

Verder zijn er nog talloze standbeelden van ze te vinden verspreid door Liverpool. Verder kan je nog langs Strawberry Fields, Woolton etc.

Liverpool Cathedral & Metropolitan Cathedral

Liverpool Cathedral is tevens gratis te bezoeken en is een prachtig neogothisch gebouw die meteen indruk op je maakt als je binnen wandelt, imposant en prachtig. Voor meer informatie over Liverpool Cathedral klik je hier.

Over de Metropolitan Cathedral kunnen we minder goed zeggen dat hij mooi van buiten is, het is in ieder geval wel een bijzonder gebouw, en van binnen is hij mooier dan van buiten 🙂

Winkelen in Liverpool

Christ Church street en Lord Street zijn heerlijke plekken om een middagje rond te struinen en te shoppen, grote pre daarbij is dat het centrum van Liverpool autovrij is. In de buurt vind je ook de Liverpool One, een grote shoppingmall met 150 winkels. Handig als het een dagje regent 🙂

Liverpool FC & Everton

Niet één maar twee grote voetbalclubs komen uit Liverpool, waarvan Liverpool FC spelende te Anfield Stadion de grootste van de twee is. Het Anfield stadion is gelegen in een woonwijk, je kan ook een stadiontour boeken, wil je naar een wedstrijd van Liverpool FC of Everton, dan is het wel wijs om je tickets van te voren regelen.

Accomodaties in Liverpool

Naast de vele hotels is het ook zeker de moeite waard om eens te kijken naar de airbnb's in Liverpool, er zijn veel gave plekken om daar te boeken.

Het nachtleven en de mensen in Liverpool mogen niet onvermeld blijven, samen maken ze de stad nog wat leuker dan hij al is!

In dit artikel vind je 9 tips over wat te doen in Londen, en in dit artikel wat tips voor een citytrip naar Oxford, enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt