Veel toeristen kiezen ervoor om met de ferry naar Londen te gaan. Dit is vaak niet alleen goedkoper dan vliegen, maar ook sfeervoller en unieker. Bovendien zijn er verschillende routes te maken, waardoor niet alleen Engeland, maar ook België en Frankrijk bezichtigd kunnen worden. Je kunt met de ferry van rederij P&O of DFDS Seaways de route Calais Dover bevaren. Dit is een route die vanuit het Franse Calais per ferry gaat naar Dover, over het kanaal. De oversteek is bij de kortste afstand over het kanaal. Je zit hierdoor slechts 90 minuten op de boot.

P&O ferry

Een ferry van P&O

Calais Dover met de ferry

De tocht met de ferry van Calais naar Dover wordt aangeboden door P&O Ferries en DFDS Seaways. Deze rederijen biedt deze tochten aan voor een redelijke prijs.

Toeristen die via deze route reizen varen in 90 minuten van Calais naar Dover. Ze kunnen hun auto voordelig op de boot stallen. Bovendien geldt, hoe eerder geboekt, hoe voordeliger de reis is. In Calais zijn, doordeweeks, dagelijks 10 momenten om aan boord te stappen. Op zaterdag zijn dat er 9 en op zondag 8. Deze momenten variëren van overdag tot ’s nachts. Zo is om 11.00 of 04:00 opstappen geen probleem.

Voordelen van reizen met de ferry

Een van de voordelen van de route Calais Dover met de ferry is dat ook Frankrijk bezichtigd kan worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in Calais een hotelovernachting in te plannen en de volgende dag verder te reizen. Verder is de reis zelf ook niet saai. De vakantie begint dus al op de reis erheen! De boot vaart langs de White Cliffs bij de kust van Engeland. Verder zijn er de te bezichtigen stranden van Whitstable en Broadspairs.

Het schip zelf biedt passagiers ook alle gemakken. Er zijn legio mogelijkheden aan boord om te ontbijten, lunchen of te dineren. Verder zijn er winkels aanwezig en kunnen kinderen spelen in de speelruimtes. Genoeg vermaak dus, voor jong en oud, om ook de ferrytocht tot een onvergetelijke ervaring te maken!