Calais Dover met de Ferry

Veel toeristen kiezen ervoor om met de ferry naar Londen te gaan. Dit is vaak niet alleen goedkoper dan vliegen, maar ook sfeervoller en unieker. Bovendien zijn er verschillende routes te maken, waardoor niet alleen Engeland, maar ook België en Frankrijk bezichtigd kunnen worden. Je kunt met de ferry van rederij P&O of DFDS Seaways de route Calais Dover bevaren. Dit is een route die vanuit het Franse Calais per ferry gaat naar Dover, over het kanaal. De oversteek is bij de kortste afstand over het kanaal. De reistijd van Calais naar Dover betekent zodoende dus slechts 90 minuten op de boot.

P&O ferry
Een ferry van P&O

Calais Dover met de ferry

De tocht met de ferry van Calais naar Dover wordt aangeboden door P&O Ferries en DFDS Seaways. Deze rederijen biedt deze tochten aan voor een redelijke prijs.

Toeristen die via deze route reizen varen in 90 minuten van Calais naar Dover. De ferry van Calais naar Dover heeft zo de kortste reistijd. Ze kunnen hun auto voordelig op de boot stallen. Bovendien geldt, hoe eerder geboekt, hoe voordeliger de reis is. In Calais zijn, doordeweeks, dagelijks 10 momenten om aan boord te stappen. Op zaterdag zijn dat er 9 en op zondag 8. Deze momenten variëren van overdag tot ’s nachts. Zo is om 11.00 of 04:00 opstappen geen probleem.

Een andere optie is om vanaf Duinkerken naar Dover te reizen

Belangrijke reisinformatie voor Calais naar Dover

 

  • Reistijd van de overtocht: 90 minuten
  • Voertuigen: Check in sluit 45 minuten voor vertrek
  • Voetpassagiers: check in sluit 60 minuten voor vertrek.

Voordelen van reizen met de ferry

Een van de voordelen van de route Calais Dover met de ferry is dat ook Frankrijk bezichtigd kan worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in Calais een hotelovernachting in te plannen en de volgende dag verder te reizen. Verder is de reis zelf ook niet saai. De vakantie begint dus al op de reis erheen! De boot vaart langs de White Cliffs bij de kust van Engeland. Verder zijn er de te bezichtigen stranden van Whitstable en Broadspairs.

Het schip zelf biedt passagiers ook alle gemakken. Er zijn legio mogelijkheden aan boord om te ontbijten, lunchen of te dineren. Verder zijn er winkels aanwezig en kunnen kinderen spelen in de speelruimtes. Genoeg vermaak dus, voor jong en oud, om ook de ferrytocht tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Afstand van Calais naar Dover – Dover Calais

Zoals gezegd is de route van Calais naar Dover en vice versa de kortste route met de ferry. De kortste afstand bij wat men ook wel het ‘Nauw van Calais' noemt is 33.1 km, de ferry route bedraagt echter 42 km omdat het de kortste route niet overal bevaarbaar is. De route met de veerboot is qua afstand dan ook iets langer, onder meer omdat de zeestraat maar 20 tot 30 meter diep is.

Met de auto is de route van Calais naar Dover zo'n 87 kilometer lang. De kanaaltunnel zelf, de tunnel tussen Dover en Calais bedraagt in totaal 50,45 km. De tunnel ligt voor 3.3 km in Frankrijk, voor 9.3 km in Engeland en 37.9 kilometer onder water.

De kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland wordt gebruikt door onder meer de Eurostar, Eurotunnel pendeltreinen, vrachtverkeer en auto's. Overweeg je met de trein naar Engeland te gaan dan kan je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Londen ook met NSinternationaal boeken, meer informatie over de prijzen vind je hier.

Bekijk de aanbieders van de verschillende ferries naar Engeland

DFDS-Seaways-aanbieding

StenaLine-aanbieding

P&O-ferries-aanbieding