Wil je de overtocht maken met een ferry van Hoek van Holland naar Harwich? Dit kan met Stena Line Ferry’s! De Stena Hollandica en de Stena Britannica zijn de twee ferry’s waar Stena gebruik van maakt. Boek een comfortabele en voordelige overtocht op een van de twee boten. Kun je kiezen uit een dag overtocht en een nacht overtocht? Wat zijn de inchecktijden, mogen huisdieren mee op de ferry en waar kun je de voordeligste tickets kopen? Lees alles hierover in het artikel hieronder!

Met de ferry: verbinding Hoek van Holland Harwich

Boek met Stena Line Ferry’s een overtocht naar Engeland met de ferry. Er gaan twee ferry’s per dag richting Harwich: om 22:00 (aankomst 06:30 de volgende dag) en om 14:15 (aankomst 19:45 dezelfde dag). Je ziet het al: de middagferry heeft een reistijd van 06:30. De nachtferry heeft een reistijd van 09:30.

De Stena Hollandica

De Stena Hollandica

Je kunt uiteraard de auto meenemen. Een voetganger zonder auto is natuurlijk het goedkoopst. Toch willen de meeste mensen het kanaal wel oversteken met auto. Een gewone auto (tot 6 meter lang en tot 2 meter hoog) plus één bestuurder is in dat geval het voordeligst. Mocht je echt voor de prijs gaan; er is ook een verschil tussen dag en nacht. De verbinding Hoek van Holland Harwich die overdag vaart, is goedkoper dan de nachtferry. Niet alleen de basisprijs is lager, je hoeft overdag ook niet verplicht een hut te boeken. ‘s nachts moet dit wel. Een 1 persoons binnenhut kost €41.

De totale prijs ligt aan de periode waarin je reist. Je kunt het beste minimaal een maand van tevoren boeken. De prijzen stijgen hierna helaas erg hard. Het kan echt letterlijk honderden euro’s schelen als je de ferry van Hoek van Holland naar Harwich ruim van tevoren boekt.

Voordelen van ferry naar Engeland

  • Er is geen beperkingen in de hoeveelheid, in het gewicht of in de afmetingen van de bagage als je met de auto gaat. Een passagier zonder auto mag maximaal een stuk handbagage van 12 kilogram meenemen + maximaal 2 extra stukken bagage (max. 20 kilogram per stuk).
  • Je kunt eten bestellen aan boord. Er zijn twee restaurants, twee bars, een winkel en zelfs een bioscoop te vinden op beide schepen.
  • Je kunt een huisdier tegen extra kosten ± €18 meenemen.

Aan WiFi aan boord wordt gewerkt. Dit is enkel nog toegankelijk in de publieke ruimtes op dek 9.

We hebben nog een laatste tip. Mocht je met de auto van de ferry-verbinding Hoek van Holland Harwich gebruik maken, vergeet dan niet dat er in Engeland links wordt gereden! Ook kun je de klok een uur terug zetten. Goede reis!