Rotterdam – Hull

Vaar met P&O ferries van Rotterdam naar Hull. De verbinding Rotterdam Hull wordt bevaren door boten zoals the pride of Rotterdam en the pride of Hull (afbeelding linksonder). Je vertrekt ergens rond 21:00 uit Rotterdam, en je komt aan in Hull om 11:30. De reis duurt dus inderdaad 13,5 uur (tijdsverschil meegerekend). Ook de terugreis Hull Rotterdam is ‘s nachts: je vertrekt om 20:30 en je komt aan in Rotterdam om 08:15. Bedenk wel dat je minimaal anderhalf uur van tevoren aanwezig moet zijn, ook in verband met de paspoortcontrole!

De tijden van verbinding Rotterdam Hull

pride of rotterdam
de ‘Pride of Rotterdam'

Vertrekken rond 20:30 en aankomen rond 08:00, dit zijn niet iedere dag de standaard tijden. Het feit dat de ferry van P&O tussen Rotterdam en Hull ‘s nachts het kanaal oversteekt zal echter niet veranderen. Een oversteek van 13,5 uur is relatief lang. Dat is dan ook de reden dat het enige mogelijke en het enige te boeken tijdstip ‘s nachts is. Je kunt gelukkig prima slapen op de ferry van Rotterdam naar Hull: je kunt je auto neerzetten, iets gaan eten in het restaurant, een kijkje nemen op de rest van het schip om vervolgens te gaan slapen. Als je de volgende ochtend wakker wordt, zul je bijna in Engeland zijn. Let op: mocht het stormen op het Kanaal, dan kan het zijn dat de reis er (flink) langer over doet. Dit zal nooit ten koste gaan van de veiligheid. Meer weten over de prijzen van de veerdienst Rotterdam Hull? Die bekijk je hier.

Vermaak aan boord van de schepen

Op de schepen van de P&O ferry op de verbinding Rotterdam Hull is er vermaak voor jong en oud. Er is een bioscoop aan boord met films die tot ongeveer 01:00 draaien. Verder kun je ook nog feesten in de disco aan boord. Ook kun je genieten van zangers, zangeressen en cabaretiers in de Show Lounge aan boord. Verder kun je met vrienden een drankje doen bij een van de bars, een gokje wagen in het casino of gewoon een hapje eten in het restaurant. Meestal kun je luisteren naar muziek van de pianist. Al deze evenementen en speciale zalen geven je het gevoel dat je al op vakantie bent, in plaats van dat je een bootreis Rotterdam Hull of andersom aan het maken bent.

Bedenk wel dat men in Engeland links rijdt! Mocht je dus met je auto van de boot af rijden, zul je dat in je achterhoofd moeten houden. Pas ook op bij rotondes (Engelsen zijn hier dol op), en let op dat linksaf op een rotonde hetzelfde is als rechtsaf in Nederland. Teken desnoods even een schetsje op papier, je zult niet de eerste zijn die een ongeluk veroorzaakt. Tijd genoeg op de ferry van Rotterdam naar Hull om dat voor te bereiden. Veel plezier op de boot!

Bekijk de aanbieders van de verschillende ferries naar Engeland

DFDS-Seaways-aanbieding

StenaLine-aanbieding

P&O-ferries-aanbieding