Weer in Londen

In Londen heerst een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de zee invloed heeft op de temperaturen en het weer. Eenzelfde klimaat heerst er in Nederland. Het weer in Londen is dus goed te vergelijken met het Nederlandse klimaat.

weer in londenEen gematigd zeeklimaat houdt in dat jaarlijks in de droogste maand minimaal 30 millimeter regen valt, dit komt door de invloeden van de zee. Verder zijn de temperatuurverschillen tussen de zomer en de winter kleiner in vergelijking met een landklimaat, dat geen invloeden van de zee heeft. Dit zorgt ervoor dat de winters mild zijn en de zomers vaak minder warm. Sneeuw komt er niet vaak voor, en ook extreem koude winters zijn zeldzaam. De lente begint vaak al snel.

Invloeden op het weer in Londen

Dit gematigd zeeklimaat zorgt in Londen voor regen en koelte. Net zoals in Nederland zijn juni, juli en augustus de warmste maanden, met respectievelijk 20, 22 en 22 graden Celsius als maximaal te behalen temperatuur. De minimumtemperaturen zijn dan respectievelijk 11, 13 en 12 graden Celsius.

Als we het hebben over het weer in Londen dan zijn oktober, november, december en januari de natste maanden. Hierin valt maandelijks zo’n 61 tot 100 millimeter regen. De minste regen valt in de zomermaanden juni, juli en augustus. Voor toeristen zijn deze maanden dus het aantrekkelijkst. Ook aangezien hierin de kans op zon het grootst is en het gemiddelde aantal uren zon per dag het hoogst.