Bezienswaardigheden in Manchester

Manchester staat onder andere bekend om de bouwwerken. Moderne bouwwerken, maar ook een aantal historische. Helaas is een groot deel van de historische binnenstad van Manchester verwoest tijdens bombardementen van de Duitse luftwaffe in de tweede wereldoorlog. Hierdoor is een groot aantal bezienswaardigheden in Manchester relatief modern.

De bekendste: de kathedraal van Manchester

kathedraal van manchester
Het kathedraal van Manchester

Een van die bekendste bezienswaardigheden in Manchester is de kathedraal van Manchester, ook wel St. Mary’s Cathedral of Christ Church genoemd. De bouw ervan begon in 1421. Pas in 1882 was het gebouw klaar. In 1847 werd het een kathedraal genoemd, daarvoor was het een kerk. De oorzaak van deze opvallende naamsverandering is de oprichting van het bisdom van Manchester. Hedendaags is de kathedraal de zetelplaats van de bisschop. Tijdens de tweede wereldoorlog raakte het gebouw zwaar beschadigd door bombardementen. De renovatie ervan duurde maar liefst 20 jaar. De kathedraal is onderaan deze pagina te zien op de kaart van Manchester.

Bezienswaardigheden in Manchester: Musea

Manchester heeft musea die voor toeristen aantrekkelijk zijn. Deze musea worden dan ook tot de grote bezienswaardigheden in Manchester gerekend. Zo is er het Imperial War Museum North (afbeelding). Het is een ander gedeelte van het gelijknamige museum in Londen. Het museum toont de impact van de oorlogen in het verleden. Het gaat niet alleen over de tweede wereldoorlog (welke een enorme impact heeft gehad op Manchester), maar over oorlogen in het algemeen.

Verder is er het Museum of Science and Industry. Dit museum is gericht op de wetenschap en industrie van de stad. Zo zijn er stroomtreinen te vinden en wordt informatiegegeven over de industriële revolutie van de stad en de wetenschap, zoals de ontwikkeling van nieuwe vlieg- en rijtuigen.

old trafford (manchester united)
Old Trafford (Manchester United)

Stadions in Manchester

Ook zijn er stadions in de stad die erg interessant zijn, niet alleen voor voetballiefhebbers, want die stadions worden niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar ook voor concerten. Als eerste is er Old Trafford, het stadion van Manchester United FC. Verder is er het Etihad Stadium, deze huist de voetbalclub Manchester City FC. Doordat de hele stad voetbal als het ware leeft voor voetbal, is het bezoeken van zo'n stadion ook een echte aanrader. Old Trafford is daarom eigenlijk wel een van de grotere bezienswaardigheden in Manchester.

Uitgaan en winkelen

Ook op het gebied van uitgaan en winkelen biedt Manchester veel. Zo is er The Trafford Centre. Dit is een luxe winkelgebied in het centrum van de stad. Dit bestaat uit grote, overdekte, winkelcentra. Door de de vele winkels is dit zelfs een van de grootste winkelcentra van Verenigd Koninkrijk.

Ook de Albert Square is een van de grotere bezienswaardigheden in Manchester. Dit grote plein is het belangrijkste middelpunt van de stad en is gelegen naast een aantal grote gebouwen, zoals de Town Hall of Manchester. Verder zijn er standbeelden te vinden van onder andere prins Albert. De fontein werd door zijn vrouw gelegd, koningin Victoria.