Weer in Manchester

weer in londenHet weer in Manchester is goed te vergelijken met het weer in Nederland en met de rest van het Verenigd Koninkrijk, want in beide landen heerst een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de zee invloed heeft op de temperatuur en het weer. Manchester heeft dus, net als Nederland, milde winters en koele zomers. Extreme temparturen komen niet vaak voor. Sneeuwval is dus heel uitzonderlijk. Regen niet, want in droogste maanden valt er ruim 30 millimeter regen per maand.

De temperatuur en het weer in Manchester

Toeristen kunnen het beste in de lente en de zomer naar Manchester reizen. Deze maanden zijn in de stad het meest aangenaam, aangezien dit de warmste periode is. De gemiddelde temperatuur hierin is 18 graden Celsius. Dat is wel anders in de winter, dan is die waarde gemiddelde 3 graden Celsius. Een verschil van 15 graden tussen de zomer en de winter in Manchester dus.

Verder heerst er aan kustgebieden, zoals Manchester, een grotere luchtvochtigheid dan in gebieden die meer binnenlands liggen. Zo kan de luchtvochtigheid in Manchester in herfst- en wintermaanden flink oplopen. Daarbij gepaard stijgt de kans op regen. Voor toeristen is het dus een aanrader om een paraplu mee te nemen in die periodes, om goed voorbereid te zijn op het weer in Manchester!