Met de boot (Ferry) Naar Londen

Een simpel vliegtochtje is ook niet meer wat het geweest is: Er wordt op dit moment bij een Schiphol  al aangeraden dat je 3 uur van tevoren aan moet komen bij een vlucht. Die 3 uur ga je vervolgens doorbrengen in allerlei creatieve rijen om vervolgens pas uren later te mogen vertrekken met jouw vlucht naar Londen.

Mede door deze drukte en het gedoe rondom het vliegen heeft de overtocht naar londen met de boot zeer veel aan populariteit gewonnen.  Wij nemen je graag me hoe je deze overtocht zo slim mogelijk kan boeken.

Met de ferry naar Londen

Als je met de boot wilt vertrekken naar Londen is het belangrijk om aan te geven dat er geen directe verbinding is die tot aan hartje Londen komt. Wel kan je goed in de buurt komen. Hoek van Holland – Harwich is namelijk een verbinding waardoor je in de haven van Harwich eindigt waarvandaan je binnen 2 uur in ‘hartje' londen bent en binnen anderhalf uur al ongeveer in Londen bent. Bovenal kan je een auto meenemen, dat is in Engeland en Londen ook een leuk avontuur.

Voor Londen reizigers is dit de meest geboekte ferry overtocht: Je zit weliswaar iets langer op de boot ( 7 uurtjes ) maar op de boot heb je entertainment, restaurants en barretjes. Het is dus niet in rijen staan zoals op het vliegveld maar het is genieten van een unieke boottocht naar Londen.  De operator van deze trip is StenaLine en je kan bij Stenaline direct deze overtocht boeken en ook alle prijzen inzien.

Vanaf Dover (ook in 2 uur in London) is ook een optie om naar Londen af te reizen met de boot, maar dan moet je wel eerst in Duinkerken (dan vaar je met DFDS) of Dover ( dan vaar je met DFDS of P&O) belanden.

Boot naar Londen: De kosten

De vanaf prijs van de StenaLine verbinding is 75 Euro, in de praktijk vallen deze boekingen wel hoger uit. Dus je moet wel rekening houden met een kostenplaatje van +/- 200 euro als je een auto meenement, zonder auto kan het nog goedkoper en zijn er enkeltjes te vinden voor rond de 50 Euro. Dat is met de huidige prijs van vliegtickets niet meer te evenaren!

Ferry naar Londen: komt hij er ooit?

Een directe verbinding nog dichterbij Londen zal er nooit komen, Dover is daarvoor de grote haven die Londen veelal gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt