The London Pass – Wat is het en wat kost het?

Paar dagen Londen voor de boeg en wil je veel attracties gaan zien? Overweeg dan eens ‘The London Pass'. London Pass is onderdeel van Leisure Pass die in veel grote steden meerdere attracties in een kortingskaart aanbieden

Wat is The London Pass?

De London Pass is eigenlijk een gecombineerde kortingskaart waarmee je meer dan 80 attracties in Londen kan bezoeken tegen een voordelige prijs. Deze pas is met name interessant als je veel attracties en bezienswaardigheden in Londen wil gaan bezoeken, ook biedt het toegang tot bijvoorbeeld musea, Hop on Hop Off bussen en meer.

Wat kost een London Pass?

Hoe veel je betaalt aan een London Pass is afhankelijk van voor hoe veel dagen je de pas neemt. Koop je een pas voor 1 dag dan kost dat je 75 pond, neem je een pas voor meerdere dagen dan wordt de pas ‘per dag' voordeliger. Hier onder vind je de prijzen voor de Londen Pass voor kinderen en voor volwassen.

Aantal dagenVolwassenenKinderen
1£75£55
2£99£75
3£135£89
6£169£125
10£199£149

Is de London Pass interessant voor mij als toerist?

Dat ligt echt geheel aan wat je leuk vind, als je echt cultuur fan bent en alles aan Londen wilt ontdekken en je er wat langer bent, dan doe je er zeker goed aan om deze kortingskaart aan te schaffen, dan heb je de kortingspas er redelijk snel uit. Met de pas kun je bijvoorbeeld naar St. Pauls Cathedral, naar de London Zoo en met de London Pass mag je ook naar de Royal Albert Hall, Windsor Castle, vrijwel alle voetbalstadions in Londen. Neem je de pas maar voor 1 dag dan wordt het wel een beetje haasten om je geld er uit te krijgen, maar als je de tijd neemt voor een vakantie naar Londen is het zeker een aanrader.

Wil je weten naar welke attracties je allemaal kan en of dat dan gratis is of je er korting krijgt met de kaart? Dan kan je hier een overzicht vinden met de attracties die zijn aangesloten:

Overzicht met de 80+ attracties en bezienswaardigheden.

Mag je met een London Pass ook met het openbaar vervoer?

Dit is een extra optie, dus ja dit kan, maar zit er niet standaard in. Wil je een ook gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer met je pass dan kies je voor ‘The London Pass + Travel'. In het publieke transport of openbaar vervoer in Londen wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Oyster Card (hier meer over de Oyster Card). Kies je voor de extra optie met de Oyster Card bij je Londen Pass dan wordt deze ook gematched aan de reisduur van je bezoek. Meer over de het openbaar vervoer en de kortingspas is eveneens hier te vinden.

Kan je ook een London Pass kopen in Londen zelf?

Aangezien je de Londen pass tegenwoordig ook via de App van London Pass kan kopen, kan je de pas dus ook in Londen kopen. Desalniettemin is het wel handig om van te voren te bestellen. In Londen zelf zijn er ook verschillende retailers waar je de pas kan kopen en afhalen, maar dit kost ook weer tijd. Wel zo makkelijk als het gewoon via de app of online kan daar dan dus ook van te profiteren. Wil je de pas toch liever in een fysieke winkel kopen? Dan kan dat onder meer bij de informatie centrums op:

  • Heathrow
  • Gatwick
  • Victoria
  • Liverpool St
  • Euston
  • Piccadilly Circus
  • King’s Cross St Pancras
  • En nog veel meer plekken: online kun je er trouwens ook nog een gids bij downloaden.
Maar let op: wil je de London Pass + The Oyster Card bestellen? Die combinatie kan alleen online, die bestel je onder meer hier: na het selecteren van aantal personen en hoeveel dagen kan je selecten of je met of zonder Travel wilt.
De kortingskaart is beschikbaar vanaf 55 pond per persoon
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt