Belfast Airport

Er liggen twee internationale luchthavens bij de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. De eerste heet Belfast International Airport (airport code: BFS). Deze luchthaven ligt op iets meer dan 21 kilometer ten noordwesten van het centrum van Belfast, jaarlijks reizen 4 miljoen mensen via deze luchthaven. Dagelijks zijn er twee vluchten vanaf Schiphol van en naar deze luchthaven. Deze worden uitgevoerd door EasyJet en KLM, iedere dag van de week. De vlucht duurt ongeveer 1:35 uur.

Een tweede Belfast Airport

Belfast kent nog een tweede luchthaven. Dit is George Best Belfast City Airport (airport code: BHD). Deze luchthaven is zo’n 5x per week bereikbaar vanuit Amsterdam Schiphol Airport met KLM Cityhopper. Ook deze vlucht duurt ongeveer 1:35 uur. Zo’n 2,5 miljoen mensen maakten in 2014 gebruik van het vliegveld. Op slechts 5 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Belfast ligt deze luchthaven een stuk dichterbij. De eigenaar van dit vliegveld is ABN AMRO Global Infrastructure Fund.

Openbaar vervoer van en naar BFS airport Belfast

Om vanaf de luchthaven in het centrum van Belfast te geraken, kan het beste gebruik worden gemaakt van de bussen van Airport Express 300 (link). Overdag rijden deze bussen om het kwartier vanaf de luchthaven naar het Europa Buscentre. De rit neemt meestal ruim een half uur in beslag en kost £7,00 voor een enkele reis en £10,00 voor een retourtje. Bij het busstation kan worden overgestapt op de andere buslijnen van Translink, zodat het hele centrum van Belfast eenvoudig bereikbaar is. Het Europa Buscentre ligt echter ook op loopafstand van het treinstation Great Victoria Street, waar vandaan treinen naar verschillende richtingen (bijvoorbeeld LondonderryLisburnNewryBangor en Larne) in Noord-Ierland rijden. Tickets voor de treinen in Noord-Ierland zijn te koop via de website van NI Railways.