Bristol Airport

De Engelse stad Bristol beschikt over een eigen internationaal vliegveld. Meer dan 6 miljoen passagiers per jaar vliegen naar Bristol International Airport, het is daarmee de op zes na drukste luchthaven van Engeland. Het vliegveld ligt zo'n 13 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Bristol, en iets meer dan 25 kilometer ten westen van de Engelse stad Bath.

vliegveld bristol
Vliegveld Bristol

Geschiedenis van Bristol Airport

In het jaar 1927 besloten enkele lokale zakenmannen om geld te steken in een vliegveld bij Bristol. Twee jaar later was het benodigde geld binnen en werd er begonnen met de bouw van het vliegveld. Een jaar later was het vliegveld klaar voor gebruik.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Bristol Airport dan ook de enige luchthaven vanwaar commerciële vluchten vertrokken. Het was destijds mogelijk om vanaf Bristol naar Portugal te vliegen. De uitvoerende vliegtuigmaatschappij was trouwens KLM.

In 1955 werden plannen goedgekeurd om het vliegveld te verplaatsen. Dit omdat een baanverlenging bij het oude vliegveld niet mogelijk was. Twee jaar later opende het vliegveld; dit is het huidige vliegveld, vlakbij Lulsgate.

Vroeger heette het vliegveld dan ook Bristol Lulsgate Airport, tegenwoordig heet het Bristol International Airport.

Tegenwoordig kun je nog met KLM vanaf Bristol Airport vertrekken. Je vliegt dan niet meer naar Portugal, maar naar Amsterdam Schiphol Airport. Ook Easyjet (de grootste maatschappij op het vliegveld) vliegt tegenwoordig naar Schiphol vanaf Bristol.

Amsterdam Schiphol Airport is daarmee ook de populairste bestemming vanaf Bristol Airport. Andere relatief grote vliegtuigmaatschappijen op het vliegveld zijn Ryanair, Thomas Cook Airlines en Thomson Airways.

terminal bristol airport
De terminal van Bristol Airport

Faciliteiten op vliegveld Bristol

Winkelen op Bristol Airport

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, dan hoort het erbij om nog een enkele aankoop te doen op de luchthaven zelf. Bristol Airport heeft dat helemaal begrepen en daar een boodschap aangegeven. Ga winkelen in de ‘Worlddutyfree', hier is van alles te koop. Voor elektronica kan je het beste terecht bij ‘Dixons Travel', de vrouwen kunnen hun hart op bij de winkel ‘Accessorize' en de mannen kunnen voor sportspullen naar de winkel ‘JD'.

Gratis WiFi op Bristol Airport

Voor de vlucht wil je misschien nog het laatste nieuws bekijken of een berichtje sturen naar een vriend of vriendin. Dat kan op Bristol Airport, aangezien er voor elke passagier gratis internet beschikbaar is. Maak gebruik van een half uur ‘gratis wi-fi'. Binnen enkele muisklikken zit je al op het wereldwijde web.

Langer internetten? Tegen een kleine betaling is het mogelijk om langer gebruik te maken van de wi-fi of ga naar één van de internetdesks op de luchthaven.

Roken op de luchthaven

Voordat de luchthaven zal worden betreden, is het mogelijk om een sigaret te roken voor de ingang. Daarnaast staat er voor de douane nog een klein café, waar op het terras gerookt mag worden. Nadat de luchthaven is betreden mag er uitsluitend nog gerookt worden in de rookgebieden. In de buurt van de duty free area is een vrij grote rokersruimte aanwezig.