Cardiff Airport (Maes Awyr Caerdydd)

De luchthaven van hoofdstad van Wales is Cardiff Airport (of Maes Awyr Caerdydd in het Welsh). Het ligt op bijna 20 kilometer ten zuidwesten van de binnenstad van Cardiff, nabij het plaatsje Rhoose. Vanaf Schiphol vliegt KLM minstens driemaal per dag met een Embraer naar deze luchthaven. Deze vlucht duurt ongeveer 80 minuten.

Op vanaf de luchthaven in het centrum van Cardiff te geraken, kan het beste gebruik worden gemaakt van shuttlebus nummer 905 richting Rhoose Rail Interchange. De rit met de bus duurt ongeveer 7 minuten en kost £1,00 per enkele reis. De bus rijdt eenmaal per uur naar Rhoose Cardiff International Airport, waar ongeveer 10 minuten na aankomst van de bus, een trein van Arriva Trains Wales naar de stations Cardiff Central en Cardiff Queen Street in het centrum van de stad rijdt. Helaas rijdt ook de trein slechts eenmaal per uur. De kosten voor een treinticket bedragen £4,00 voor een enkele reis en de rit duurt ruim een half uur. Plaatsbewijzen kunnen worden aangeschaft via de website van National Rail.

Ongeveer eens per twee uur rijdt bus X91 rechtstreeks vanaf de luchthaven naar Cardiff Bus Station in het centrum van de stad. De rit met deze bus duurt ongeveer 40 minuten, maar rijdt zoals gezegd niet erg frequent.