East Midlands Airport

Het East Midlands International Airport is een vliegveld dat centraal in Engeland is gelegen. Onder andere de steden NottinghamLeicester en Derby worden door deze luchthaven bediend. Hemelsbreed ligt East Midlands Airport op 18 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Nottingham, bijna 15 kilometer ten zuidoosten van Derby en 25 kilometer ten noordwesten van Leicester.

Vanaf Schiphol is het vliegveld eenmaal per dag bereikbaar. Deze vlucht duurt ongeveer 85 minuten.

De luchthaven beschikt niet over een eigen treinstation. Wel is er de Skylink busdienst die het vliegveld met de steden Nottingham, Leicester en Derby verbindt.

De bussen vertrekken schuin voor de aankomsthal van het vliegveld. Het meest frequent rijden de bussen op de route naar Nottingham. Overdag wordt hier om het halve uur gereden en ’s nachts om het uur. De bus stopt onderweg bij Long Eaton Train Station, waar kan worden overgestapt naar de trein richting bijvoorbeeld Londen.

Reizigers naar Nottingham kunnen in de bus blijven zitten tot de haltes Nottingham Broadmarsh (op 5 minuten lopen van het station via Carrington Street) en Nottingham Friar Lane. De rit duurt 55 minuten en kost £3,00 per enkele reis. Naar Derby en Leicester rijdt de Skylink eens per uur en op drukke tijden eens per 30 minuten.

In Derby zijn twee busstops in de route opgenomen. Dit zijn Derby Train Station en Derby Bus Station. De rit vanaf het vliegveld naar Derby duurt ongeveer drie kwartier en kost £3,60 voor een enkele reis of £7,00 voor een retourtje.

In Leicester is één halte bij het St. Margaret’s Bus Station. De rit van en naar Leicester duurt ongeveer 55 minuten en kost £6,20 voor een enkel reis of £10,00 voor een retourtje.