Inverness Airport

Inverness is een stadje in het noorden van Schotland op ongeveer 180 kilometer ten noorden van Glasgow. Het vliegveld van Inverness heet als vanzelfsprekend Inverness Airport. De luchthaven ligt hemelsbreed op ongeveer 12 kilometer ten noordoosten van het centrum van Inverness.

Op vijf dagen wordt er gevlogen vanaf Schiphol naar deze luchthaven en terug. De vliegtijd bedraagt ongeveer 1:50 uur.

Inverness Airport ligt aan buslijn 11, welke ook wel ‘Jet Inverness’ wordt genoemd. Het is de buslijn die vanuit Inverness naar NairnElgin en terug gaat. Een deel van de dag rijdt de bus om het halve uur en op minder drukke tijden om het uur. Zelfs ’s nachts zijn er ritten. De bus rijdt in een klein half uur naar de haltes Inverness Falcon Square en Inverness bus station.

Beide haltes zijn gelegen in het centrum van Inverness in de omgeving van Inverness Railway Station. Zowel het busstation als het treinstation bieden tal van verbindingen met de rest van het land.

Per spoor gaan de treinen naar het verre noorden in de ene richting en Aberdeen en Edinburgh in de andere. Tickets zijn te koop via de websites van thetrainline.com en National Rail.