Liverpool Airport

Het vliegveld van Liverpool is vernoemd naar John Lennon. Hij is natuurlijk bekend van de Beatles. Het Liverpool John Lennon Airport ligt op 12 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad Liverpool in het noordwesten van Engeland. Het is een klein vliegveld dat een druk bevolkte regio bedient. Dagelijks vliegt easyJet tweemaal vanaf Schiphol naar deze luchthaven. De vlucht neemt ongeveer 80 tot 85 minuten in beslag.

Het centrum van de stad is het best te bereiken met de reguliere bussen die voor de terminal van het vliegveld vertrekken. De buslijnen 80A (reistijd 50 min.), 82A (35 min.), 86A (55 min.) en 180 (50 min.) verbinden de luchthaven met het Liverpool ONE Bus Station, dat net buiten het centrum gelegen is (zie locatie in Google Maps). Op loopafstand van dit busstation liggen verschillende stations waar onder andere de Merseyrail stopt. Deze buurtspoorweg maakt de de hele regio waarin Liverpool ligt bereikbaar. Ook in de buurt van het busstation ligt de veerboothalte Pier head. Hier is het mogelijk om naar Seacomb en Woodside, aan de overzijde (Birkenhead) van de rivier de Mersey, te varen. Vanaf Pier Head en Woodside vertrekken de ferry’s van de Steam Packet Cmpany naar Douglas op het Isle of Man. Vanaf de kade bij Woodside vertrekt ook de Stena Line-ferry Birkenhead – Belfast.

Het vliegveld beschikt niet over een eigen treinstation. Reizigers die toch met de trein willen reizen, kunnen dat doen vanaf het station Liverpool South Parkway. Dit station ligt op ongeveer vier kilometer rijden van het vliegveld. Het station is vanaf het vliegveld te bereiken met de normale busdienst, lijnen 80A en 86A. Vanaf Liverpool South Parkway vertrekken treinen naar Liverpool Central en steden als Manchester, Birmingham, Middlesbrough, Newcastle en Norwich. De rit van Liverpool South Parkway naar Liverpool Central met Merseyrail duurt 14 minuten en kost £3,05.

In dit artikel vind je verder nog allerhande tips voor een citytrip naar Liverpool