Londen City Airport

London City Airport (airport code: LCY) is een vliegveld gelegen in Londen zelf. Door de korte afstand is dit vliegveld is dus de ideale manier om vrijwel direct in het centrum van de stad te komen. Vooral voor zakenreizigers is dat ideaal, London City wordt dan ook vooral door zakenreizigers gebruikt. In 2014 verwerkte vliegveld Londen City ruim 3.500.000 passagiers.

Locatie en cijfers van vliegveld Londen City

Het vliegveld is gelegen in de Docklands. Dit is het gebied waar vroeger de haven van Londen was gevestigd. Het vliegveld heeft een korte landingsbaan, een van 1650 meter lang. Het vliegveld heeft verder geen taxibanen.

Van alle vliegvelden in Londen is Londen City Airport het op vier na drukste vliegveld, met ruim 3 miljoen bezoekers per jaar. Van het Verenigd Koninkrijk is vliegveld London City het 15e grootste vliegveld.

Londen City Airport zelf is niet groot en buiten de spits, dus ’s middags, zijn de wachttijden niet lang. Aangezien zakenmensen vooral ’s ochtends en ’s avonds reizen, zijn de vliegtickets op die momenten wel vaak duurder dan buiten de spits.

londen city airport
De landingsbaan van Londen City Airport

Vluchten en bestemmingen vanaf Londen City Airport

Naar London City gaan minder vluchten dan de andere vliegvelden in Londen. Ook zijn er een beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen actief.

De meest actieve is British Airways die onder andere vliegt naar Amsterdam, Dublin en Madrid. British Airways vliegt vanaf deze luchthaven als enige maatschappij buiten Europa, namelijk naar New York John F. Kennedy Airport. Verder is er ook CityJet die vliegt naar Nance, Rotterdam, Amsterdam en Florence.

De meeste vluchten die vanaf het vliegveld gaan zijn naar Amsterdam. Dit komt neer op jaarlijks meer dan 400.000 passagiers. Daarna komen Zürich, Edinburgh, Frankfurt, Dublin en Glasgow. Ook Rotterdam The Hague Airport staat in de top 10, namelijk op plek 9 met mee dan 150.000 passagiers per jaar.

Openbaar vervoer (trein) naar het centrum van Londen

Het vliegveld ligt ongeveer 11 kilometer van het centrum van Londen af. Dit centrum is makkelijk te bereiken met de Docklands Light Railway, wat pal naast vliegveld Londen City ligt. Met deze trein valt het centrum in ruim 20 minuten te bereiken. Deze trein vertrekt iedere 10 minuten.