Londen Heathrow Airport

vliegveld heathrowLuchthaven Londen Heathrow Airport (airport code: LHR)  is met meer dan 73.000.000 passagiers in 2014 het grootste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk. Het is tevens het grootste vliegveld van Europa en het op twee na grootste vliegveld ter wereld. De luchthaven ligt in het westen van de stad Londen en is vooral een vliegveld voor intercontinentale vluchten.

Het vliegveld is een basis van British Airways en Virgin Atlantic Airways, beide maatschappijen die zich voornamelijk richten op intercontinentale vluchten. Verder is Heathrow ook een vliegveld dat is uitgerust met terminals die grote vliegtuigen, zoals de Airbus A380 kunnen afhandelen. Vooral Emirates vliegt met dit vliegtuigtype. Zelfs de allergrootste vliegtuigen kunnen dus landen op Londen Heathrow Airport.

Het vliegveld is groot en heeft daarom veel te bieden. Zo zijn er legio winkels en restaurants op de luchthaven. Vooral in terminal 5, de hoofdterminal, en terminal 2, de nieuwste terminal, zijn er veel  gelegenheden om te eten of te winkelen.

Trein en metro vanaf Heathrow Airport naar Londen

Londen Heathrow Airport ligt een tiental kilometers ten westen van Londen en is dus makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Met de metro kan dit vanaf het metrostation Piccadilly Circus Station, deze reis duurt ongeveer 50 minuten.

Met de trein duurt deze reis ongeveer 15 minuten. Dit kan gedaan worden met de Heathrow Express. Dit is een verbinding tussen luchthaven Heathrow en Paddington Station in Londen. Dit station ligt ten noorden van Hyde Park, in hartje Londen. De trein vertrekt elke 15 minuten.

Met de bus is het vliegveld ook te bereiken met onder andere busmaatschappij Oxford Bus Company. Deze rijdt vanaf Victoria Coach Station (ook in het centrum van Londen) richting vliegveld Londen Heathrow. Meer over een citytrip Oxford lees je hier.

londen heathrow airportVluchten en bestemmingen vanaf Heathrow

Vanaf Londen Heathrow Airport vertrekken vluchten naar 197 bestemmingen, in 84 landen en 6 continenten. In totaal huizen er 58 maatschappijen, waarvan British Airways (31%) de meeste vluchten verzorgt. Maar ook andere bekende maatschappijen, zoals KLM, Emirates, Qatar Airways, American Airlines, Lufthansa en Delta Air Lines vliegen vanaf Heathrow.

Vanuit Heathrow gaan de meeste vluchten naar de Verenigde Staten, ruim 16%. De populairste bestemming is dan ook New York JFK Airport. Na de Verenigde Staten zijn respectievelijk de Verenigde Arabische Emiraten, India, Australië, Duitsland en Canada de populairste landen.