Newcastle Airport

newcastle airport

Op ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad Newcastle (in het noordoosten van Engeland), ligt de luchthaven Newcastle International. Deze luchthaven is goed bereikbaar vanaf Schiphol vanwege de vier vluchten die KLM/KLM Cityhopper dagelijks van en naar de luchthaven uitvoert. Ook vliegt easyJet op enkele dagen van de week vanaf Schiphol naar Newcastle International. De vlucht tussen beide luchthavens duurt ongeveer 80 minuten.

reisduur vanaf newcastle central stationVanaf de luchthaven is het centrum van Newcastle eenvoudig te bereiken met de metro van Nexus. Het metro-station Newcastle Airport Station is eenvoudig bereikbaar via een gang aan de zuidzijde van de terminal van het vliegveld. Een groot deel van de dag rijdt de metro volgens een kwartiersdienstregeling naar het centrum van Newcastle en vervolgens door naar Sunderland. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 25 minuten. De reis naar Sunderland nog eens 25 minuten extra. Vvoetbalfans die het Stadium of light van Sunderland A.F.C. bezoeken, stappen uit bij halte St. Peter’s. Bezoekers van Newcastle United F.C., lopen vanaf halte Monument of stappen daar over op de metro naar St James. Een enkeltje met de metro vanaf het vliegveld naar het centrum van Newcastle of Sunderland kost £3,20, maar een dagkaart is snel goedkoper. Voor £6,80 is het mogelijk de hele dag met het openbaar vervoer in de regio reizen. Een off-peak dagkaart voor alle zones van de metro is al voor £4,40 verkrijgbaar.

De metro stopt ook bij Newcastle Central Station. Dit station biedt uitstekende verbindingen per trein met een aantal grote steden, zoals onderstaande tabel laat zien. Treintickets zijn vooraf te boeken via de website van National Rail.