Southampton Airport

De havenstad Southampton, in het zuiden van Engeland, is bereikbaar via Southampton Airport. Het vliegveld ligt hemelsbreed op een kleine zes kilometer ten noordoosten van het centrum van de stad. Dagelijks zijn er drie vluchten vanaf Schiphol naar dit vliegveld.

Op nog geen 100 meter van de uitgang van de terminal van het vliegveld ligt het station Southampton Airport Parkway. Dit station biedt een snelle verbinding met Southampton Central Station. Op de route rijden de treinen van South West Trains en Cross Country Trains.

Afhankelijk van de vervoerder en het aantal tussenstops, duurt de rit naar het hartje van de stad 7 tot 10 minuten. Tickets voor de trein kunnen vooraf worden geboekt via National Rail. De kosten voor een enkel reis bedragen £3,40.

Als alternatief kan er gebruik worden gemaakt van de buslijn U1 van uni-link. Deze universiteitsbus is ook toegankelijk voor ‘normale’ reizigers en rijdt vanaf het vliegveld frequent (een groot deel van de dag zelfs om de 10 minuten) via de Highfield Campus van de University of Southampton naar het centrum van de stad, waaronder naar Southampton Central station en de haven waar de boten naar Hythe en West Cowes (Isle of Wight) vertrekken.

De busrit naar het station duurt 38 minuten, terwijl de rit naar de haven 50 minuten in beslag neemt. De kosten voor een busrit met uni-link bedragen £2,00. Reizigers die op één dag op meerdere lijnen van uni-link reizen, kunnen beter een dagkaart kopen. Deze kost £3,00.